Tarifi Olmayan Zerafet

Lancia Delta

     Otomobiller ile birazcık haşır neşir olan herkesin Lancia markasını duyunca aklına ilk olarak rallilerde korkulu rüya olan Delta İntegrale geleceğinden hiç şüphem yok.

     Halen efsane Lancia Delta HF İntegrale Evo’ ların bana ne kadar seksapel geldiğini anlatmam mümkün değil kesinlikle bunun tarifi yok. İşte 3. Kuşak Lancia Delta’da bu etkiyi yaşatmak için yola çıksa da maalesef Türkiye’de çok başarılı olamadı bunu ODD verilerinden aldığım Ocak-Kasım 2010 tarihlerindeki Ypsilon ile beraber toplamda 277 adetlik satıştan anlamamız çok zor sayılmaz.

     Neyse ki burada markanın satış adetlerinden ya da ülkemizdeki başarı etiketinden çok kuşkusuz zerafet ve kalite simgesi Delta 1.4  Turbojet 150Hp modelinden bahsetmek için yazıyorum. Kimi insanlar vardır otomobili yaşam tarzı olarak görür, kimisi için sadece işe gidip gelmektir ya da çocuğunu okula götürüp getirmek, bazıları için ise kesinlikle prestij. İşte bu noktada bir seçim yapmanız gerekiyor çünkü sıra dışı tasarımı ve göz alıcı detayları ile Lancia Delta otomobilden ne istediğini bilen ve kendini özel hissetmek isteyenler için biçilmiş kaftan.

     C platformunda üretilen fakat tasarım olarak Station Wagon ya da kimilerinin benzettiği gibi ufak MPV olarak görülen Delta’nın kapısını açtığımızda Bravo modellerinden tanıdık parçalar görmemiz mümkün fakat koltuğa oturduğumuz anda hislerimiz bambaşka oluyor nedeni ise D segmentine yaklaşan boyutları sayesinde geniş ve ferah iç mekan artı dışarıdan size pür dikkat bakan gözler. Aslında bütün bu sözcükler bile ne kadar özel hissetmeniz gerektiğinin kanıtı. Turbojet İsminden de anlaşıldığı üzere Fiat ile ortak kullanılan aşırı besleme motor 5500d/d’de 150Hp, 2250d/d’de ise 206Nm lik tork sunabiliyor 0-100Km/h hızlanma değeri ise 1300kg’lık bir otomobil için 8.7sn gibi başarılı bir değere sahip, tüketim ise karma kullanımda 7.0lt. Bütün bu özellikleri ve motor ile uyumlu 6 ileri manuel şanzımanı sayesinde Delta kullanıcılara üstün sürüş zevkinin yanında ekonomik olmayı da  vaat ediyor. Eğer benzinli ünite tercih etmiyorsanız dizel seçenekleri ve 200Hp ye varan motorlar artı Selective şanzıman opsiyonları için size en yakın bayi ye ufak bir gezinti yapmanız gerekecek.

     Euro NCAP Çarpıma testlerinden 5 yıldız alarak ayrılan Delata için uzun uzun şu donanımlar bu donanımlar var diye yazmayacağım zengin donanım ve motor yelpazesi ile 22.450Euro ile 34.450 Euro arasında değişen satış fiyatlar arasında satın alabileceğiniz bu eşsiz seçenek için özetle şunu üzerine basarak söylüyorum ki Lancia Delta kesinlikle otomobilden ne istediğini bilenler için tasarlanmış ve üretilmiş bir otomobil.
Yazı:Akın DAĞYARAN

Yorumlar

Yorum Gönder

otomobil.blogspot.com