Chevrolet Cruze'a Doping Aşısı


Chevrolet Cruze
    
     Chevrolet Ruhunu Tam Manası İle Yansıtıyor'mu Yoksa Yarı Daewoo Yarı Opel'mi Muamma Olan Coupe Sedan Anlayışlı Cruze’u Türkiye Çok Sevdi. Yeni Tip Motoru İle Otomotiv Gündeminde Adından Hayli Söz Ettiren Melez Sedan Yüksek Donanımı Standart Olarak Sunmasına Rağmen Tek Karoser ve Tek Tip Motor Seçeneği İle Maalesef  Pazarda Liderliğe Oynayamıyor ve Şuan İçin’de Bu Pek Mümkün Görünmüyor.
     Cruze’un İlk Jeneriğini Gözlerinizin Önüne Getirdiğinizde Arada Hayli Fark Olduğunu Hatırlayacaksınız. Stoplarını Teleskop Balıklarının Gözlerine Benzettiğim Cruze’un Genel Anlamda Çizgilerini Başarılı Buluyorum Konsol Detaylarında Opel’den(İnsignia, Astra, Corsa) Tanıdık Birçok Parça Mevcut Hatta Ön Konsol Neredeyse İnsignia’nın Birebir Kopyası Bile Diyebiliriz.

      Irmscher Ürünleri İle Kişisel Zevklerinizi Uygulayabileceğiniz Chevrolet İçin Ülkemizde Olmayan Dizel Versiyonlara Özel (186Hp) Birde Yazılım Mevcut. Türkiye’de Bulunmayan Amerika Versiyonlarında 1.4, 1.6, 1.8 Ecotec 2.0 SOHC Olmak Üzere Tam 4 Farklı  Ünite Sunuluyor Bütün Bunlara Artı Station Wagon Versiyon’da Kriterler Arasında Neyse ki Önümüzdeki Senelerde Türkiye’de Dahil Bütün Pazarda HB Versiyonlarını  Göreceğiz  Bu Sayede Orta Alt Segmentte Pazar Daha da Hareketlenecek. Henüz Güncel 124Hp’lik Motoru Test Etme İmkanım Olmasa da Önceki Ecotec 1.6 115Hp’lik 153Nm Motorun 1300Kg’lık  Kütleyi Akselerasyonda ve İlk Kalkışlarda  Hayli Zorladığı Motor Gürültüsünün Kabin İçine Gereğinden Fazla Yansıdığı Bilgisini Vereyim  Umarım  Yeni Motor İle Sembolik Artan Güce Paralel Tork Değerlerinde ve Dişli Oranlarında da Belirli Oranda Modifikasyona Gidilmiştir Aksi Halde  Otomatik Versiyonlarda Sollama Anları Riskli  ve Vites Geçişleri Çok Sarsıcı Cinsten Buda Keyfinizi Kaçırmak İçin Yeterli Bahaneler.

     Güvenliğe Önem Verenlerin Daha Sık Tercih Ettiği Chevrolet Cruze’da "ESP" Muadillerinin Aksine Standart Donanım Olarak Sunuluyor Ayrıca 8 Hava Yastığı İSOFİX Çocuk Koltuğu Bağlantı Sistemi, 4 Disk Fren, vs Gibi Önemli Ayrıntıların Hepsi Standart. Yine Türkiye Paketinde Bayilerin Sunduğu Tek Satır Bilgi Ekranına 1000TL'lik Fark İle 3 Satır Ekran Alınabiliyor Olması Hırsızlık mı Yoksa Uyanıklık mı Aklımdaki Soru İşaretlerinden. Güncel Motoru Değil Fakat Önümüzdeki Yıllarda Pazara Merhaba Diyecek HB Seçeneğini ve Başarısını Şimdiden Merak Ediyorum.

Yazı: Akın DAĞYARAN


Yorumlar