Şehrin Yaramazı Nissan Juke Türkiye'de

    
Nissan Juke

     Nissan Şüphesiz Qashqai (Keşkay) Başarısı Ardından Pazarı Daha Çok Kontrolü Altına Almak ve "B" Segmenti Boşluğunu Doldurmak Adına Yeni Crossover Juke'u Satışa Sundu. Ağabeyi Qashqai'ın (Keşkay) Aksine Kuzey Amerika ve Japonya Pazarında'da Satılacak Olan Juke Nissan'ın İngilteredeki Tesislerinde Çizilip Japonya'da Üretime Hazır Hale Getirildi. Avrupa'da Satılacak Olan Versiyonlar İngiltere Sunderland Fabriksında, Kuzey Amerika ve Japonya'da Satılacak Versiyonlar ise Japonyada'ki Oppama Fabrikasında Bantlardan İniyor.
    
     Türkiye'de 5 Farklı Paket İle (Visia, SportsPack, Tekna, Platinum, DIG-T Platinum)Tüketiciye Sunulan Juke'un 1.6 Başlangıç Rakamı 39.990TL Olarak Belirlenmiş En Baz Model Dizel İse 44.990 TL'den Müşteri Beklerken 4 Tekerden Çekiş Sistemi Yalnızca 1.6 Turbo Benzinli Versiyon da Sunuluyor Satış Rakamı  İse 59.990 TL'den Başlıyor.
    
     Rakipleri Arasında Toyota Urban İle Benzer Kadere Sahip Olacağını Düşündüğüm Şehrin Yaramazı Olarak Lanse Edilen Juke'un Geleceğini PT Cruiser Olarak Yorumlamak İmkansız Değil. Nissan'ın Pazardaki Hedefine Ulaşması Başarılı Bir Çalışma İle Hazırlanan Reklam ve Bayi Kampanyalarına Bağlı Aksi Halde Halen Bazı Klişeleri Aşamayan Türk Tüketici İçin Juke Zengin Eşlere Alınan Hediye ya da Kısa Soluklu Maceralar'dan Öteye Geçemeyecek.

Yazı: Akın DAĞYARAN

Yorumlar