Yaşayan Efsane Civic!

    Honda Civic

     Farklı karoser seçenekleri ile her kullanıcıya hitap etmesi, sorunsuz yapısı ve mükemmel otomatik şanzımanı ile dünya da dizel seçeneği olmadan en çok satan kompakt sedanı Honda Civic 8.nesli ve kısmen eskiyen yüzüne rağmen halen C segmentinde en çok satanlar listesinde.

     İlk üretimi 1972 yılında 3 kapılı olarak tüketici ile buluşan Civic 5.nesli ile Türkiye’de adeta patlama yapmıştı halen bu kasa si’ların ben dahil birçok hayranları arasında beğenilen ve aranan model olduğunu bahsetmeden geçemeyeceğim. Aynı zamanda hiç unutamam ortaokul yıllarımda EK kasaların far tasarımını ilk gördüğümde sanki imkansızı üretmişler teknoloji ve dizaynın geldiği son nokta gibi bambaşka duygulara kapılmıştım ve günümüzde o hissi bana yaşatan başka bir araç halen çıkmadı. Neyse sözü fazla uzatmadan güncele dönelim.

     Sedan, Hybrid, Hatchback, TYPE-R ve TYPE-S olmak üzere toplam 5 ayrı kombinasyon ile tüketicinin beğenisine sunulan Civic için 1.4lt İ-Vtech 100PS 6 ileri İ-Shift, 1.6lt İ-Vtech 125 Ps 5 ileri düz ve otm.,1.8lt. İ-Vtech 140Ps 6 ileri düz ve 5 İleri otm., 2.0lt 201Ps 6 ileri düz, 1.3lt Hybrid 90+20 Ps (Benzinli ve Elektrikli Motor) CVT şanzıman (Sürekli Değişken Oranlı Otomatik Şanzıman) olmak üzere zengin bir motor yelpazesi mevcut. 2012 yılına kadar değişimi düşünülmeyen Honda Civic sedan İçin Dream, Premium ve Elegance olmak üzere toplam üç ayrı pakete yer verilmiş.

     Serinin en dolu versiyonu 1.6lt Elegance Otm. Sedan modeli değerlendirmede mükemmel olmayı başaramasa da kemikleşmiş kullanıcı kitlesi, dayanıklı motor ve sorunsuz şanzımanı referansları bazında makul satış rakamı ve düşük yakıt tüketimi ile başarısının aslında tesadüf eseri olmadığını gösteriyor basit malzeme kalitesi, gürültülü motor ve içeriye yansıyan yol sesi ile  negatifleri üzerine çeken Honda Civic için F1 şanzımanın sanılanın aksine Tiptronikler kadar pratik olmadığını hatırlatmak gerek. Aynı zamanda bagaj havuzunun dahi macunlu bırakılması halen işçilik kusurlarının giderilmediğini resmen kanıtlıyor.
     Özetle bir otomobilden çok fazla beklentisi olmayan fakat dayanıklı ve ikinci el sirkülasyonu kuvvetli orta-alt segment bir kompakt sedan arayanların, çevreciliğe önem verenlerin (Hybrid) ve spor otomobil (Type-R ve Type-S) tutkunlarının vazgeçilmezi Honda Civic doğduğu ilk günden bu yana rakiplerinin satış adetlerini yerinden oynatacak marka ve model olmaya devam edecek. 

Yazı: Akın DAĞYARAN


Yorumlar

Yorum Gönder

otomobil.blogspot.com