Yeni Sportage, Yeni Yaşam!


KIA SPORTAGE

     Türkiye’de Yüksek Satış Grafiği İle Kia’nın Yüzünü Hayli Güldüren Sportage Yenilenen Tasarımı ve Farklı Motor Seçenekleri İle Bayilerde. Ağabeyi Kia Sorentonun Ardından İlk Kez Cenevre’de Yüzünü Gösteren Sportage İçin Söyleyebileceğim Tek Cümle Var Oda Artık İşi Eskisi Kadar Kolay Olmayacak.

     İkinci Nesline Nazaran Hayli Radikal Değişimlerden Geçen Kia Sportage Olgunluk Evresinde Acaba Hangi Yorumları Hak Edecek Çok Merak Ediyorum. Almaya Ar-Ge Departmanlarında Geliştirilen ve Alman Tasarımcı Peter Schreyer ile Ucuz Koreli Kimliğinden Sıyrılıp Aksine Avrupai Bir Havaya Bürünen Sportage’ın Kaderini Bence Pazarı Paylaştığı Rakiplerinin Durumu Belirleyecek, Peki Neden mi? Çünkü Tükiye’de Son Yıllarda Hayli Sevilen Kompakt SUV Pazarı Her Geçen Gün Yenileniyor ve Rekabet Gün Geçtikçe Kızışıyor.

     Gerek Uzun Dönem, Gerek Hafif Arazi Şartlarında Fazlaca Deneme Fırsatı Yakaladığım Kompakt SUV Sportage İçin Kalite Algısı Hayli Artmış Diyebilirim Ayrıca Artan Motor Gücüne Paralel Dingil Mesafesi, Genişliği, Uzunluğu İle Selefinden Çok Daha Heybetli ve Güven Veren Sürüş Karakteri Sunabiliyor.

     Alt Yapısı Yumurta İkizi Hyundai İX35 İle Birebir Aynı Olan Sportage Türkiye’ye İlk Etapta 2.0 Dizel 6 İleri Otm. (136Hp-319Nm 1.800-2.500 d/d) Seçeneği İle Giriş Yaparken Crossover Pazarına Alternatif Yalnızca Benzinli Satılan 1.6 GDI (Direk Enjeksiyon 135Hp-165Nm 4.850-6.300 d/d) Önden Çeker Manuel Vites Seçeneği Sunuluyor. 51.700TL ile 42.500Euro+1.147TL Arasında Değişen Fiyatlar İle Satın Alabileceğiniz Kia Sportage’lar İçin Rahatlıkla Gerçek Şehirli SUV Yakıştırması Yapabilirsiniz.

Yazı: Akın DAĞYARAN


Yorumlar