Yenilikçi Tasarım, Tükenmeyen Dinamizm

Ford Fiesta

     Selefine göre çok daha akıcı ve dinamik çizgiler ile karşımıza çıkan Ford Fiesta VW Polo’nun tahtını yerinden sallamaya devam ediyor. Şık detaylar, geniş çamurluklar ve göz alıcı renkleri ile “ilk görüşte aşk” olarak tanımlayacağım Fiesta’nın A sütunundaki üçgen formlu cam içeriyi ne kadar ferahlatıyorsa çapraz görüş açısını da bir o kadar kısıtlayarak kullanım esnasında daha dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

     İç mekana göz gezdirdiğimizde özgün tasarım ve kaliteli işçilik takdire şayan. Yükseklik ve derinlik ayarına sahip ele iyi oturan direksiyon tepkileri çok net ve süspansiyon tartışmasız sınıfından çok çok daha üstün fakat selefine göre artan boyutları nedense arka kısma pek yansımamış çünkü 180cm boyundaki birinin arka koltuklarda rahat yolculuk etmesi için biraz kıvrılması gerekiyor en azından benim için durum bundan ibaret.

     Türkiye’de üç benzinli iki dizel olmak üzere tam beş farklı motor seçeneği ile her kullanıcı profiline hitap eden Fiesta 1.6lt Duratorq TDCI İle sayfalarımızda yerini alıyor. 1750 d/d’de tam 205 Nm gibi üstün bir tork eğrisi sunan Fiesta 0-100 Km hızlanmasını  yaklaşık 11.5 saniyede tamamlıyor ve ortalama 4.1 litre yakıt tüketiyor. Liste fiyatı bazında çok da rekabetçi olmayan Fiesta için optimize edilmiş sürüş dinamiği ve şık kostümü ile gençlerin bir numarası olmaya devam edecek bir otomobil diyebiliriz.

Yazı: Akın DAĞYARAN   

Yorumlar