Fark Edilemeyen Kalite!


     Fiat Bravo

     Fabricca Italiana Automobili Torino (Torina İtalyan Otomobil Fabrikası) yani hepimizin bildiği FİAT markası ve açılımı.
     
     Markanın üretim serüveninde en iddialı olduğu modeller kompakt küçük sınıflar olmuştur bu iddiasını C segmentin’de de sürdüren Fiat aile, spor, günlük her kullanıma hitap eden modelleri ile kalbimde her zaman ayrı bir yere sahiptir, belki de bu yüzden Fiat markasına hep sempatiyle bakarım.

     Henüz 4 yaşımda elimden düşmeyen 3 kapılı Bertone imzalı Ritmo modeliyle başlayan bu sempatim ailemin ilk otomobili 1978 T stop 131 ile depreşmiştir. Otomobil modifiyesine olan ilgimde sanırım babamın 78 T stop 131’i iç dış motor komple revize edip dönemin şartlarına uygun güç artırımı ile olmuştur.(1989)

     Konuyu dallandırmadan test aracımız Fiat Bravo 1.6 120Hp Multijet’e geçeyim. Kinetik tasarım anlayışının devamı niteliğinde üretilen yeni Bravo gerek tasarımı, gerek donanımı ve tartışmasız ödül almış motoru ile kesinlikle sınıfında üst liglerde oynayan bir otomobil. 120Hp lik güçlü motoru ve 1500d/d gibi kısa bir periyot ile sunduğu 300nm’lik yüksek torku sayesinde hem güç hem de ekonomi arayanların tercih etmesi gereken bir model.

     Sportif tasarımını kabin içinde konfor öğeleriyle pekiştiren Bravo’da isteğe bağlı olarak 6 ileri otomatik ve manuel şanzıman tercih edilebiliyor.  Aynı zamanda aktif ve pasif güvenlik önlemleri ile yolcu ve sürücü için tehlike oluşturmayan Fiat Bravo uluslar arası çarpışma testi Euro NCAP’tan 5 yıldız alarak iddiasını tescillemiş. Uygun rakama zengin opsiyon seçenekleri sunan Bravo için rahatlıkla rakiplerinden çok daha uygun fiyata donanımı bol daha keyifli bir otomobile sahip olabilirsiniz diyebilirim.

     Kısa bir süre önce hafif makyaj operasyonundan geçen Fait Bravo için bence herkes beklenen ilgiyi göstermeli ve marka imajına güven duymalı.
Yazı. Akın DAĞYARAN

Yorumlar