VW Golf Mk7 GTI



Geçtiğimiz yıl Paris Motor Show’da VW’in yedinci jenerasyon Golf için geliştirdiği konsept GTI çalışmasını görmüştük. Kapılarını açmasına sayılı günler kalan Cenevre Motor Show’da ise efsane Golf GTI’ın nihai üretim versiyonuna ait performans modeli Mk7 GTI’ı göreceğiz. 

Yeni far ve LED stoplar, petek ızgara, arka spoiler, çift çıkış egzoz sistemi ve difüzör ile 225/45 ebatında 17 inç alaşım jantlara sahip Mk7 GTI, altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ile klasik ekose kumaş koltukları sayesinde diğer modellerden ayırt edilebilecek.

2.0L turbo direk enjeksiyonlu ve dört silindirli motora sahip Mk7 VW Golf GTI, 227Hp ve 217Hp olmak üzere iki farklı güç sunan seçenek ile satılacak. 6 ileri manuel ve 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile gücü yola aktaran GTI manuel versiyonda 0-100km/s hızlanmasını 6.9 saniyede gerçekleştirirken maksimum 240km/s hız yapabiliyor, çift kavramalı 6 ileri otomatik şanzımanda ise bu süre 6.4sn ve 250km/s olarak gerçekleşiyor.

Türkiye satış fiyatı ve tarihi henüz netlik kazanmayan Mk7 GTI, 5 Mart Cenevre Motor Show’da Almanya için 28.350 € 'dan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak ABD pazarı için ise istenilen rakam 37.000 $ olacak.


Kaynak: Facebook / PistonKafalar.com

Yorumlar