Renault 2014 F1 sezonu itibari ile kullanacağı yeni motoru Energy F1-2014’ü tanıttı.

       2014 sezonu ile başlayan, Formula 1 düzenlemeleri büyük ölçüde motor yönetmeliklerini kapsıyor.  2014 itibari ile F1’de egzoz ve frenlerle ısı olarak ortaya çıkan enerji miktarını harmanlayarak verimliliği optimize eden ERS (Enerji Geri Kazanım Sistemi) sistemi ile birleştirilmiş Yeni 1.6L V6 Turbo 760Hp motorları göreceğiz.

      Yeni geliştirilen motorun maksimum gücü güncel 2.4L V8 ile aynı olacak fakat selefine oranla %35 daha az yakıt tüketecek.  Bunla birlikte motorların çevirebildiği maksimum devir oranlarında da farklılıklar görülüyor. Mevcut V8 F1, 18.000 d/d çevirirken V6 F1, 15.000 d/d çeviriyor.

     Yeni motorun tanıtımı için konuşma yapan Renault Sport F1 Başkanı Jean-Michel Jalinier, “Önümüzdeki seneden itibaren F1’deki en büyük zorluklardan bir tanesi enerji verimliliğini ve yakıt tasarrufunu en üst düzeye çıkarırken, F1 araçlarından beklenen gücü ve performansı muhafaza etmeye çalışmak olacak. Renault, söz konusu teknolojiyi Energy serisi ile otomobillerde öncü niteliğinde kullandı. Motora Energy F1 ismi verildi, çünkü Clio’dan bizim yarış departmanımıza kadar tam bir seri yaratıldı.” olarak açıklama da bulundu.

Yorumlar