Dünyanın En Çok Tercih Edilen Otomobili Corolla Yenilendi

     Toyota’nın son günlerde kullandığı yeni tasarım anlayışından izlerin bolca kullanıldığı Corolla keskin ifadeli tasarımı ve olgunlaşan yüzü ile sınıf atlamış gibi görünüyor.  Yeni Corolla yerini almaya hazırlandığı güncel Corolla’dan 80 mm daha uzun (4620 mm), 15 mm daha geniş (1775 mm) ve 5 mm daha düşük yükseklik (1465 mm) ölçülerine sahip. Dingil mesafesi 100 mm artırılan Yeni Corolla 0,27Cd’lik sürtünme katsayısı yakalamış.

     Toyota’nın kısa süre önce yenilenen Auris modeli ile benzer yaşam alanına sahip Yeni Corolla fildişi ve siyah olmak üzere iki farklı kabin rengi ile satın alınabilecek. Donanım olarak da selefine göre artılar sunan otomobil akıllı giriş sistemi, follow me home ve 6,1 inçlik modern donanımlara sahip. Bunların yanı sıra Corolla da aktif ve pasif güvenlik elemanları da dikkat çekiyor. Yeni Corolla toplam 7 hava yastığı, Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC), Yokuş Kalkış Destek Sistemi  (HAC) ve Araç Denge Kontrolü (VSC) gibi önemli güvenlik donanımlarına sahip.

     Yeni Corolla’nın motor kaputunun altında bir önceki nesilden tanıdık güç üniteleri görev alıyor. Otomobilin baz motor seçeneğinde 1.33lt 99Hp gücünde ki motor görev alırken bu motor 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilmiş, ortalama yakıt tüketimi ise 5.6lt/100km olarak açıklanıyor. Yeni Corolla da kullanılacak diğer benzinli motor ise 1.6lt’lik 132 Hp gücünde ki ünite oluyor. Bu motor da 6 ileri manuel ya da CVT otomatik şanzıman ile satın alınabilecek. Türkiye de en çok ilgi gören dizel seçenek 1.4lt 90 Hp motor ise yine 6 ileri manuel ve otomatik vites seçenekleri ile satın alınabilecek bu motorun yakıt tüketimi ise ortalama 4.1lt/100 km olarak açıklanıyor.

VIDEO

Yorumlar