Opel/Vauxhall, Insignia Country Tourer Modelini Tanıttı


     Opel, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni modeli Country Tourer’ın dünya lansmanını gerçekleştirecek.

     Insignia Country Tourer, Crossover yapısı ve farklı özellikleri ile niş pazarlara hitap etmek istiyor. Yeni Country Tourer, yerden yüksek yapısı 4 çeker sistemi, koruyucu gövde elemanları ve araca atletik bir görünüm sunan çift egzoz çıkışları ile aile, iş ve gezi amaçlı alternatif tüm seçeneklere hitap edebiliyor.

     Opel, elektronik olarak kumanda edilen 4×4 güç aktarım sistemi sayesinde tutunma konusunda hangi yol koşulu olursa olsun kullanım güvenliği açısından taviz vermiyor. Opel, Country Tourer modelinde Haldex ilkelerine göre çalışan ve üstün çekiş sağlayan elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel kullanıyor. Bu sistem sayesinde araç mevcut yol koşullarına sürekli olarak adapte oluyor ve bir tekerleğin kaymaya başlamasından önce dahi, ön ve arka akslar arasındaki, hatta arka tekerlekler arasındaki tork dağılımını kusursuz şekilde değiştirebiliyor.

     2.0 SIDI ve 2.0 CDTI ünitelerin yer aldığı otomobilde güç bandı 250 Hp, 195 Hp ve 163 Hp aralığında değişiyor.  Türkiye de en çok tercih edileceğini düşündüğümüz 2.0 CDTI motor 195 Hp güç 400 Nm torku 6 ileri otomatik şanzıman ile yola aktarıyor.

     Volvo ve Audi modellerinden tanışık olduğumuz bu niş Pazar Opel cephesinde ne derece başarılı olacak bekleyip hep beraber göreceğiz. 

Yorumlar