Yeni Renault Sport Clio Cup Hazır

50 yılı aşkın motorsporları tecrübesi olan Fransız otomobil Üreticisi Renault, önümüzdeki sezon Avrupa’nın bir çok ülkesinde start alacak Yeni Clio Cup’ı tanıttı.

Renault, 2006 yılından bu yana kullandığı üçüncü nesil Clio Cup yarış otomobilinin ardından yerini alacak dördüncü jenerasyon otomobil  Clio R.S. 200 Turbo EDC üzerine şekillendirilmiş. 1.6 lt direkt enjeksiyon turbo motor ile pistlerde göreceğimiz araç güçlü monokok şasi, rollcage ve yüksek hızlarda optimum tutunma sağlayan bir dizi aerodinamik revizyonlar yaşamış. Öyle ki yeni arka spoyler 193km/s hızda otomobile 40 kg’a kadar baskı uygulayabiliyor düzeyde.


 1.6 litre direkt enjeksiyonlu turbo motor 4.nesil Clio Cup’da 220 Hp güç sağlarken maksimum 270 Nm tork değeri sunuyor ayrıca SADEV altı ileri sıralı şanzıman kullanılan otomobilde vites değişimleri 100 milisaniyede gerçekleşiyor. Direksiyon arkasında ki kulakçıklarla vites değiştirme opsiyonu da sunan Renault Sport, Eurocup serisinde bu sistemi standart olarak kullanacak.

Farklı sürüş stillerine göre ayarlanabilir amortisör ve akslara sahip otomobil AP Racing imzalı 320 mm hava soğutmalı ön diskler ve 4 pistonlu Brembo kaliperlere sahip. Arkalarda ise 260 mm’lik diskler kullanılmış.

Renault tarafından tasarlanan ve Speedline tarafından üretilen 17-inçlik jantların kullanıldığı otomobilde Eurocup’ta 20/61-17 Michelin lastikler kullanılacakken diğer ulusal serilerde 21/62-17 ebatlarında Dunlop lastikler kullanılacak.


Dördüncü nesil Clio Cup yarış otomobilinin yaşam alanında ise çok fonksiyonlu direksiyon simidi ile tüm gerekli verilerin görüntüleneceği “Cosworth Electronics” tarafından tasarlanmış renkli bilgi ekranı görev alacak.


Yeni Clio Cup Renault’un Dieppe’de ki Alpine fabrikasında üretilecek.

Yorumlar