Yeni VW Phaeton Yüzünü Gösterdi

     Volkswagen, amiral gemisi Phaeton’u ABD pazarı için yeniden üretecek ve premium üst segmente hitap edecek.

     2002 yılında satışına başlanan VW Phaeton, düşük satış adetleri ve rakiplerinin gerisinde kalan pazarlama kanalları sebebiyle satışına son verilmişti fakat şirket CEO’su  Martin Winterkorn tarafında yapılan açıklamalara göre marka 2014 Detroit Motor Show’da tanıtımını yapacağı Yeni Phaeton’u ABD pazarında yeniden satışa sunacak.


    Volkswagen’in lüks segmentinde rekabet edecek Yeni Phaeton, tasarım olarak selefine benzer yapıda görünürken en önemli değişiklik burun kısmında fark ediliyor. Arka kısımda ise LED tasarımlı stoplar dikkat çekerken yaşam alanında farklı renk kombinasyonları ve daha teknolojik donanımlar sunulacak.

     Boylamasına Twin-turbo V8 ve V6 motorlar ile satışa çıkması planlanan Yeni VW Phaeton’un ilerleyen dönemlerde birde Hybrid versiyonunun satışa sunulması planlanıyor.


    ABD pazarında 2014 yılında 65.000$’dan satışa çıkması planlanan Yeni Phaeton, Audi ve Bentley ile teknoloji ortaklığı paylaşacak ve BMW 7-Serisi, Lexus LS ve Mercedes-Benz S-Serisi  gibi rakipleri ile mücadele edecek. 

Yorumlar