Alfa Romeo 4C Rekor Kırdı


Alfa Romeo 4C, Nürburgring pistinde 250Hp altı kategoride rekor kırarak başarısını tescilledi.

Ekim ayına İtalyan bir otomobil dergisinin Alfa Romeo 4C ile ilgili rekor haberi ile başladık. Dergiye göre Alfa Romeo 4C, Nordschleife Nürburgring Pistinde 8:04 tur zamanı elde ederek bir rekora imzasını attı. Haberden birkaç hafta sonra ise Alfa Romeo’dan resmi bir açıklama geldi. Açıklamada 4C, 250Hp  altı güce sahip otomobiller arasında tüm zamanların en hızlısı olma rekorunu kırdığı ifade edildi.

Sport Auto dergisine göre bu rekor ile Alfa Romeo başlıca rakibi olan ve kendisinden çok daha ağır ancak daha güçlü 321Hp güce sahip Porsche Cayman S’den aşağı kalır yanı olmadığını göstermiş oldu.

Rekor tur zamanı 2013’ün 12 Eylül günü gazeteci ve Nordschleife uzmanı Horst von Saurma tarafından gerçekleştirildi. Görünüşte bu, Alfa Romeo’nun aşırı soğuk ve aşırı sıcak hava koşullarındaki performansını test ettiği İsveç, Abu Dabi ve Arizona’dan tarihi Balocco’ya kadar uzanan çok sayıdaki organizasyondan biriydi ve rekor bu testlerden birinde gerçekleşmiş oldu.

Son olarak ,Alfa Romeo’nun rekorun gerçekleştiği zamanda kullandığı lastikler Pirelli’nin bir yıldan daha uzun sürede çalışılıp özel olarak 4C için hazırladığı P Zero Trofeos kullanıldı.


Alfa Romeo 4C, 895Kg ağırlığında 1742 cc dört silindirli turbo beslemeli bir motora sahip. 240Hp güce ve 350Nm maksimum torka sahip arkadan itişli spor otomobil 0-100km/s hızlanmasını 4.5 saniyede gerçekleştiriyor ve maksimum 258km/s hız yapabiliyor.  TCT çift kavramalı şanzımana sahip otomobil torkunun yüzde 80’ini 1800d/d’den itibaren alıyor ve maksimum 6000d/d ye kadar güç sunabiliyor.

Kaynak: www.pistonkafalar.com

Yorumlar

Yorum Gönder

otomobil.blogspot.com